Az ideális sportmelltartó kiválasztása

A sportmelltartó nélkülözhetetlen része minden aktív nő ruhatárának, mivel védi a mellek érzékeny szövetét az esedékes sérülésektől és mindemelett tökéletes tartsát ad. Biztosan belefutottál te is már egy “sportmelltartó akció” feliratba, de nem tudtad melyiket válaszd? Melyek azok az igények, sportágak, amelyeknek megfelel az ideális sportmelltartó futáshoz, a push up sportmelltartó vagy a könnyű tartást biztósító sportmelltartó?

A profi sportmelltartó kiválasztása több szempont alapján történik, lássuk, mi az, amire érdemes figyelned:

 

 

Tartás és sportmelltartó mérettáblázat:

Az enyhe- közepes- és erős tartás függ az adott sporttevékenységtől és a mell méretétől is. Erősebb intenzitású edzésnél evidens az erős tartást biztosító sportmelltartó, viszont ha az edzésünk a könnyebb kategóriába tartozik, de mellméretünk nagyobb, javasolt a közepes- illetve erős tartást biztosító sportmelltartót választani. Ezek a sportmelltartók futáshoz és más megerőltetőbb edzésekhez is alkalmasak. A kisebb mellbőségeknél javasolt sportmelltartók leszorítják a melleket, a nagyobb mellbőséghez ajánlottak pedig komolyabb konstrukciót tartalmaznak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Extra tipp: akinek a nagyobb mellbőség problémát okoz pl. futásnal, ajánlott egy jó sportmelltartó kiválasztása futáshoz és ezen felül még egy sportos felső is, amely még jobban tart. A sportos felsők felirattal mindemellett fel is dobják a fitness öltözéked.

A sportmelltartó mérete – amennyiben meg van adva, – a kosár alapján és a mell alatti rész alapján választjuk, mint az egyéb fehérneműket, amennyiben nincs megvadva, a kalsszikus konfekcióméret alapján választunk (S,M,L,XL).