Calisthenics – avagy a saját testsúlyos edzés

Calisthenics – avagy a saját testsúlyos edzés, amelyhez nincs szüksége edzőteremhez. Maga az elnevezés két görög szóból képződött kálos (szépség) a sthénos (erő). Nők és férfiak számára is ideális választás, amennyiben szeretnének izomtömeget növelni, szeretnének megszabadulni a felesleges zsírtól és szeretnék növelni fizikai és pszichikai kondíciójukat.

testformálás és rugalmasság

Ezzel az edzéseel átmozgathatja az egész testét. Az edzés a körtréningen alapul, sorozatokkal és szünetekkel. Az izomtömeg növelése mellett szintén fontos ennél az edzéstípusnál az inak és az izületek edzése is. Az edzés komplex, nem csupán a test egy része van mozgásban, hanem bekapcsolódnak az izületek is. Az edzés segíti az izmok rugalmasságának kialakulását és az izületek mobilitását is.

fizikai és pszichikai kondíció

Ez az edzés lépésről lépésre píti ki az ember fizikai állóképességét. Minden nap meghaladja Önmagát. Az edzéshez szükséges súly a saját test súlya. Az erőnlét  mellett szintén nagyon fontos megjegyezni, hogy a pszichikai állóképesség is növekedik. Szinte bárhol edzhet. Street workout parkban, szobában, nyilvános edzőtermekben. A fantáziának semmi sem szabhat határt, léteznek speciális parkok, ahol a kiépített rácsokat, rudakat ingyen használhatja edzéséhez.

Tippek az edzéshez: https://hu.wikipedia.org/wiki/Callisthenics