Crossfit – kőkemény edzés, amely megmozgatja egész testét

Mi a crossfit? Hogyan kezdjük el? Milyen az ideális crossfit öltözet? Olvassa el cikkünket:

A crossfit egy olyan egyszerű funkcionális edzés, amely az egész testet erősíti. A crossfit a gimnasztika, az erőnléti s kardió edzések optimális kombinációjával jött létre.

Sokrétű edzésterv, amely mind a 10 képességet hivatott fejleszteni: a kardiovaszkuláris és légzőrendszer ellenállóképességét, a kitartást, az erőt, az izületi mozgékonyságot, robbanékonyságot, gyorsaságot, koordinációt, az egyensúlyt és a pontosságot.

Az edzés részei:

  1. Edzés súlyokkal: guggolás, mellen guggolás, emelések, súlyemelő edzés (szakítás és lökés), …
  2. Gimnasztikai edzés: felhúzás, fekvőtámasz, tolódzkodás, padra ugrás, gyűrű vagy más saját testsúlyos edzés…
  3. Ciklikus aerób jellegű gyakorlatok: futás, ugrókötél, sprint, evezőgép.

 

Hogyan kezdjük?

mindenkinek más a fizikai kondíciója, az, aki régebb óta edz, minden bizonnyal erősebb kezdést tudhat magának ellenben a kezdőkkel. Ne keseredjen viszont el! Az edzőtermek többsége elvárja ugynis a crossfit edzés megkezdése előtt a bevezető edzés elvégzését, amely során megismerkedik a fogalmakkal és magával az edzéssel az esetleges sérülések elkerülése végett. Ezek után az edzés végzése csoportosan történik.

Milyen öltözéket válasszunk?

Az emelések és a saját súlyú edzés során is minden bizonnyal értékelni fogja a bő szabásu tank top dizájnt, amely szabadon hagyja kezeit, így optimálisan elvégezhetőek a gyakorlatok. Ez a szabás nem  vág be a hónaljnál, így nyugodtan koncentrálhat az edzésre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A súlyemelő edzéseknél elengedhetetlenek az elasztikus leggingsek magas derékszabással, amelyek nem engedik lecsúszni a nadrágot és fix tartást biztosítanak a megerőltetőbb edzéseknél is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A fitness kesztyű szintén nélkülözhetetlen eleme a crossfit edzéseknek. garantálja a stabilabb fogást és biztonsági szempontból is fontos szerepet játszik. A tenyérrészen található speciális anyag elvezeti az izzadságot s meggátolja a csúszást.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A megfelelő sportmelltartó nem csak a mellek fixálása miatt fontos, hanem a védelem miatt is, A speciális boxer- hátrész garantálja, hogy a melltartó nem fogja gátolni az edzés során.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: https://www.crossfit.com/what-is-crossfit

Fotó: https://unsplash.com